Wat is PNG?

PNG (Portable Network Graphics) is een bestandsindeling voor afbeeldingen die wordt gebruikt op het internet en in andere digitale media. PNG’s zijn vooral geschikt voor afbeeldingen met veel verschillende kleuren, zoals foto’s, en voor afbeeldingen met transparante achtergronden.

PNG’s worden vaak gebruikt als alternatief voor GIF-afbeeldingen (Graphics Interchange Format) omdat ze een hogere kwaliteit hebben en transparantie ondersteunen zonder dat de afbeelding pixelig wordt. PNG’s zijn ook geschikt voor afbeeldingen met lijnen en vlakken met scherpe randen, zoals logos en iconen.

Er zijn twee versies van PNG: PNG-8 en PNG-24. PNG-8 gebruikt minder kleuren dan PNG-24 en is daarom vaak kleiner in bestandsgrootte, maar heeft minder kleurdiepte en is daarom niet geschikt voor foto’s of afbeeldingen met veel verschillende kleuren. PNG-24 heeft meer kleurdiepte en is daarom geschikter voor foto’s en afbeeldingen met veel kleuren, maar heeft een grotere bestandsgrootte.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.