Wat is Platte tekst?

Platte tekst is tekst die geen opmaak of opmaakelementen bevat, zoals vetgedrukte of cursieve tekst, koppen of lijsten. Platte tekst wordt vaak gebruikt als achtergrond of als opmaakvrije tekst om te gebruiken als basis voor andere opmaak.

Platte tekst kan worden gecreëerd door tekst te kopiëren en te plakken vanuit een ander document of door tekst te typen in een tekstverwerker of een ander programma. Platte tekst kan ook worden gegenereerd door tekst te converteren vanuit een ander bestandsformaat, zoals een Word-document of een PDF-bestand.

Het is belangrijk om te onthouden dat platte tekst vaak moeilijker te lezen of te begrijpen is dan tekst met opmaak, omdat opmaak elementen kunnen helpen om de structuur en de betekenis van de tekst duidelijker te maken. Daarom is het vaak handig om opmaak toe te voegen aan platte tekst om de tekst beter leesbaar te maken of om bepaalde aspecten van de tekst te benadrukken.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.