Wat is Pixel?

Een pixel is de kleinste eenheid van een afbeelding of video die kan worden weergegeven op een computermonitor, smartphone of ander scherm. Pixels zijn kleine blokjes van kleur die samen een afbeelding of video vormen wanneer ze op een scherm worden weergegeven.

Pixels zijn belangrijk omdat ze bepalen hoe scherp of hoe duidelijk een afbeelding of video op een scherm wordt weergegeven. Hoe meer pixels er in een afbeelding of video zijn, hoe scherper en duidelijker het beeld is. Dit wordt gemeten in de resolutie van een afbeelding of video, die wordt uitgedrukt in pixels (bijvoorbeeld 1920 x 1080 pixels).

Het is belangrijk om te onthouden dat de resolutie van een afbeelding of video kan worden aangepast door middel van bewerkingstools, zoals een afbeeldingsbewerker of een videobewerker, maar dat dit ook kan leiden tot een grotere bestandsgrootte van de afbeelding of video. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de resolutie van een afbeelding of video kan variëren afhankelijk van het medium waarin ze worden weergegeven, zoals op een computermonitor of op een drukker.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.