Wat is Pagerank?

PageRank is een algoritme dat wordt gebruikt door Google om de belangrijkheid van webpagina’s te bepalen. PageRank werd ontwikkeld door de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, en is een van de belangrijkste factoren die wordt gebruikt door de zoekmachine om de volgorde van zoekresultaten te bepalen.

PageRank werkt door links van een webpagina te gebruiken als aanbevelingen voor de belangrijkheid van die pagina. Pagina’s die veel links van andere hoogwaardige pagina’s hebben, krijgen een hogere PageRank en worden daarom hoger gerangschikt in de zoekresultaten. Dit betekent dat een webpagina met een hoge PageRank waarschijnlijk belangrijker wordt geacht door Google en daarom beter zal scoren in de zoekresultaten.

PageRank is een belangrijke factor in de manier waarop Google zoekresultaten rangschikt, maar het is niet de enige factor. Google gebruikt ook andere factoren, zoals de relevantie van de zoekwoorden op de pagina en de kwaliteit van de content op de pagina, om de volgorde van de zoekresultaten te bepalen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.