Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het proces waarbij websites proberen om externe links te verkrijgen van andere websites naar hun eigen website. Dit kan worden gedaan om verschillende redenen, zoals om de bekendheid van de website te verhogen, om het aantal bezoekers te verhogen of om de zoekmachineresultaten te verbeteren.

Externe links naar een website kunnen de waarde ervan verhogen voor zoekmachines, omdat ze als een soort ‘stem’ worden gezien die aangeeft dat de website relevant en waardevol is. Hoe meer externe links naar een website wijzen, hoe waarschijnlijker het is dat de website hoog zal ranken in de zoekresultaten voor relevante zoekwoorden.

Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen, zoals door het schrijven van gastblogs op andere websites, het geven van presentaties op conferenties of het doen van samenwerkingen met andere websites. Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding kan leiden tot straffen van zoekmachines als het wordt gedaan op een manier die in strijd is met hun richtlijnen, zoals het kopen van links of het gebruik van link farms. Het is beter om te focussen op het opbouwen van natuurlijke, relevante links van hoge kwaliteit.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.