Wat is License?

Een license is een legale overeenkomst waarbij iemand (de ‘licentiegever’) toestemming geeft aan iemand anders (de ‘licentienemer’) om bepaalde rechten te gebruiken die door de licentiegever worden bezeten of beheerd. Er zijn verschillende soorten licenses, afhankelijk van wat er wordt verleend en onder welke voorwaarden.

Sommige voorbeelden van dingen die onder een license kunnen vallen, zijn software, muziek, afbeeldingen, literair werk en andere soorten intellectueel eigendom. Bijvoorbeeld, als je een softwareprogramma koopt, krijg je vaak een license om het programma te gebruiken, maar je mag het niet verkopen of verdelen zonder toestemming van de licentiegever.

Het doel van een license is om de licentiegever de mogelijkheid te geven om te bepalen hoe zijn of haar eigendommen worden gebruikt, terwijl tegelijkertijd wordt verzekerd dat de licentienemer de rechten heeft om het eigendom te gebruiken volgens de voorwaarden van de license. licenses kunnen worden opgesteld door de licentiegever of door een derde partij, zoals een advocaat of een organisatie die zich bezighoudt met het beheer van intellectueel eigendom.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.