Wat is Lettertype?

Een lettertype is een verzameling van karakters die samen een stelsel vormen om tekst op een computer of ander apparaat weer te geven. Lettertypes bevatten letters, cijfers en andere symbolen die kunnen worden gebruikt om tekst weer te geven.

Er zijn talloze lettertypes beschikbaar, en elk lettertype heeft zijn eigen unieke stijl en uitstraling. Sommige lettertypes zijn bedoeld om professioneel te lijken, terwijl andere meer opvallend of speels zijn. Lettertypes kunnen worden gekozen op basis van het doel van de tekst, de doelgroep en de esthetische voorkeuren.

In webdesign en andere contexten waarbij tekst op het scherm wordt weergegeven, kan het lettertype worden aangepast met behulp van CSS (Cascading Style Sheets). Dit geeft de designer de mogelijkheid om het lettertype en andere stijlkenmerken van de tekst aan te passen om de leesbaarheid en het uiterlijk van de tekst te verbeteren.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.