Wat is Imago?

Het imago van iemand of iets is de wijze waarop die persoon of dat iets in de ogen van anderen wordt gezien. Het imago kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het uiterlijk, de persoonlijkheid, de reputatie of de bekendheid van iemand, of op de kenmerken of eigenschappen van iets.

Het imago van een persoon kan bijvoorbeeld worden beïnvloed door de manier waarop die persoon zich presenteert, door de dingen die die persoon zegt of doet, en door wat anderen over die persoon zeggen. Het imago van een bedrijf of organisatie kan bijvoorbeeld worden beïnvloed door de kwaliteit van de producten of diensten die het aanbiedt, door de manier waarop het met klanten omgaat, en door de publiciteit die het krijgt.

Het imago van iemand of iets kan van belang zijn voor de manier waarop anderen die persoon of dat iets beoordelen of waarderen. Het kan bijvoorbeeld van invloed zijn op de keuzes die mensen maken, zoals welk product ze kopen of welk bedrijf ze kiezen om mee te werken. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan het imago van iemand of iets, zodat het positief en professioneel blijft.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.