Wat is Hyperlink?

Een hyperlink, ook wel een link genoemd, is een stuk tekst of een afbeelding op een webpagina die kan worden aangeklikt om naar een andere webpagina te gaan of om een andere actie uit te voeren. Hyperlinks worden gebruikt om de gebruiker te laten navigeren op het World Wide Web en om verbindingen te leggen tussen verschillende webpagina’s en andere bronnen op het internet.

Hyperlinks worden gemaakt met behulp van de <a>-tag in HTML. Bijvoorbeeld, als u wilt dat een stuk tekst op een webpagina een hyperlink is naar een andere webpagina, zou u de tekst omhullen met de <a>-tag en de hyperlink toevoegen aan de href-attribuut:

<a href="http://www.example.com">Klik hier om naar deze pagina te gaan</a>

Wanneer een gebruiker op de hyperlink klikt, zal de webbrowser naar de opgegeven webpagina gaan. Hyperlinks kunnen ook worden gebruikt om andere acties uit te voeren, zoals het downloaden van een bestand of het openen van een e-mailprogramma.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.