Wat is Huisstijlrichtlijnen?

Huisstijlrichtlijnen (ook wel “merkrichtlijnen” genoemd) zijn regels en gidsen die bepalen hoe een merk of bedrijf zich visueel moet presenteren. De richtlijnen kunnen bijvoorbeeld bepalen hoe het logo van het bedrijf moet worden gebruikt, welke kleuren en fonttypen mogen worden gebruikt en hoe de merkidentiteit op andere manieren moet worden weergegeven, zoals op sociale media of op producten.

De huisstijlrichtlijnen dienen als een gids voor iedereen die materialen maakt voor het merk, zodat er een consistente en professionele uitstraling wordt behouden. Dit is belangrijk omdat het helpt om het merk herkenbaar te houden en om een professionele indruk te maken op klanten en partners.

Huisstijlrichtlijnen kunnen in verschillende vormen worden gepresenteerd, zoals in een document met tekst en afbeeldingen of in een online huisstijlpakket met bestanden die kunnen worden gedownload. Het is belangrijk om de richtlijnen goed te volgen om ervoor te zorgen dat het merk op een consistente manier wordt weergegeven.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.