Wat is HTTPS?

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een versie van het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) waarbij een beveiligde verbinding wordt gebruikt om gegevens tussen een client (bijvoorbeeld een webbrowser) en een server (bijvoorbeeld een webserver) te verzenden. HTTPS maakt gebruik van Secure Sockets Layer (SSL) of Transport Layer Security (TLS) om de gegevens te coderen en te decoderen tijdens het verzenden, zodat deze niet kunnen worden gelezen of aangepast door onbevoegde derden.

HTTPS wordt vaak gebruikt voor websites die gevoelige informatie verzamelen, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en persoonlijke gegevens. Als je verbinding maakt met een website via HTTPS, kun je ervan uitgaan dat de gegevens die je verzendt of ontvangt via die verbinding beveiligd zijn.

Om HTTPS te gebruiken, heeft een website een SSL- of TLS-certificaat nodig dat door een vertrouwde certificeringsautoriteit is uitgegeven. Wanneer een client verbinding maakt met een website via HTTPS, zal het certificaat van de website worden gecontroleerd om te bepalen of deze geldig is. Als het certificaat geldig is, zal de verbinding beveiligd worden met behulp van de codering die door het certificaat wordt geboden.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.