Wat is HTML-headers?

HTML-headers zijn elementen in een HTML-document die worden gebruikt om de structuur en de semantiek van de content te markeren. Ze worden aangeduid met de tags <h1> tot en met <h6>, waarbij <h1> het belangrijkste is en <h6> het minst belangrijke. De headers worden vaak gebruikt om de titels en ondertitels van een document te markeren en om de hiërarchie van de content aan te geven.

Bijvoorbeeld:

<h1>Dit is een hoofdheader</h1>
<h2>Dit is een subheader</h2>
<h3>Dit is nog een subheader</h3>

De headers zullen meestal groter zijn dan de normale tekst en ze zullen vaak opvallen omdat ze op een andere manier zijn opgemaakt (bijvoorbeeld in vet of in een andere kleur). Dit helpt om de structuur van het document duidelijk te maken en maakt het voor bezoekers gemakkelijker om de belangrijkste punten te identificeren.

HTML-headers zijn ook belangrijk voor zoekmachines, omdat ze gebruikt worden om de structuur en het onderwerp van een webpagina te begrijpen. Zoekmachines geven vaak meer gewicht aan de tekst in headers, dus het is een goed idee om relevante zoekwoorden in je headers te gebruiken.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.