Wat is Hreflang-tag?

Een hreflang-tag is een HTML-attribuut dat wordt gebruikt om aan te geven welke versie van een webpagina het beste is voor gebruikers die een bepaalde taal of taalvariant spreken. De hreflang-tag wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de juiste versie van een webpagina wordt weergegeven aan gebruikers die deze pagina bezoeken via zoekmachines.

De hreflang-tag wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat gebruikers de versie van een webpagina zien die het beste aansluit bij hun taalvoorkeuren. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn als een bedrijf een website heeft die beschikbaar is in verschillende talen. Door de hreflang-tag te gebruiken, kan het bedrijf ervoor zorgen dat gebruikers die de website bezoeken via een zoekmachine, de versie van de website zien die het beste aansluit bij hun taalvoorkeuren.

De hreflang-tag wordt opgenomen in de HTML van een webpagina en ziet er ongeveer als volgt uit:

<link rel="alternate" href="http://example.com" hreflang="en-us" />

In dit voorbeeld geeft de hreflang-tag aan dat de versie van de webpagina op http://example.com is bestemd voor gebruikers die Engels (US) spreken.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.