Wat is Heatmap?

Een heatmap (in het Nederlands: hittekaart) is een visuele representatie van gegevens waarbij de waarden worden weergegeven in kleuren. Heatmaps worden vaak gebruikt om de interacties van gebruikers met een website of app te visualiseren en om te begrijpen hoe gebruikers de interface gebruiken.

Heatmaps kunnen verschillende vormen hebben, afhankelijk van wat ze willen visualiseren. Zo kan een heatmap bijvoorbeeld worden gebruikt om aan te geven hoe vaak bepaalde delen van een webpagina worden aangeklikt, hoe lang gebruikers op bepaalde elementen van een pagina klikken, hoe ver gebruikers scrollen op een pagina, enzovoort. In een heatmap worden de meest interactieve gebieden weergegeven in warme kleuren, zoals rood of oranje, terwijl minder interactieve gebieden in koelere kleuren, zoals blauw of groen, worden weergegeven.

Heatmaps kunnen worden gegenereerd met behulp van analytics-tools of speciale software, en kunnen worden gebruikt om de gebruikerservaring van een website of app te verbeteren door te helpen begrijpen hoe gebruikers de interface gebruiken en welke verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.