Wat is Crawlen?

Crawlen is het proces waarbij een zoekmachine of een andere bot door een website of ander digitaal platform navigeert om de inhoud te verzamelen en te indexeren. Dit gebeurt automatisch, zonder tussenkomst van een gebruiker.

Crawlers volgen links op een website en bezoeken alle pagina’s die ze tegenkomen. Ze verzamelen informatie over de inhoud van de pagina’s, zoals de tekst, afbeeldingen en video’s, en slaan deze informatie op in een database. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert in een zoekmachine, wordt de database geraadpleegd om relevante zoekresultaten te tonen.

Crawlers spelen een belangrijke rol in het beheer van zoekmachines, omdat ze ervoor zorgen dat de inhoud van websites en andere platforms kan worden gevonden en getoond in de zoekresultaten. Ze helpen ook om de kwaliteit en relevantie van de zoekresultaten te verbeteren door de inhoud van websites te analyseren en te beoordelen op basis van verschillende factoren.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.