Wat is Conversiepixel?

Een conversiepixel is een stukje code dat op een website of in een e-mail kan worden geplaatst om te registreren wanneer een bepaalde actie is uitgevoerd. Een conversiepixel kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te registreren wanneer iemand een aankoop heeft gedaan, wanneer iemand zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief, of wanneer iemand een formulier heeft ingevuld op een website.

Conversiepixels worden vaak gebruikt voor conversie-optimalisatie, het proces van het verbeteren van de prestaties van een website of ander digitaal platform om het aantal gebruikers dat bepaalde acties uitvoert te verhogen. Door het plaatsen van conversiepixels op verschillende plaatsen op een website, kunnen website-eigenaren inzicht krijgen in hoe gebruikers de website gebruiken en waar verbeterpunten zijn in de gebruikerservaring.

Conversiepixels kunnen ook worden gebruikt voor retargeting, het proces van het tonen van gerichte advertenties aan gebruikers die eerder op een website zijn geweest. Door het plaatsen van een conversiepixel op een website, kunnen adverteerders gerichte advertenties tonen aan gebruikers die bepaalde acties hebben uitgevoerd op de website, zoals het doen van een aankoop of het invullen van een formulier.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.