Wat is Conversational AI?

Conversational AI, ook wel spraakgebaseerde AI genoemd, is een vorm van kunstmatige intelligentie die is ontworpen om te communiceren met mensen via spraak of tekst. Conversational AI kan worden gebruikt in verschillende contexten, zoals chatbots op websites, spraakassistenten op smartphones, of in spraak- en tekstgebaseerde interfaces voor huis- of kantoorautomatisering.

Conversational AI is ontworpen om zo menselijk mogelijk te lijken in haar interacties, en kan worden gebruikt om mensen te helpen bij het beantwoorden van vragen, het uitvoeren van taken of het geven van aanbevelingen. Sommige vormen van conversational AI zijn ook in staat om gesprekken op natuurlijke wijze te leiden, door te reageren op wat iemand zegt of vraagt en door vragen te stellen om meer informatie te verkrijgen.

Conversational AI kan een nuttig hulpmiddel zijn voor mensen om snel informatie te verkrijgen of om taken uit te voeren zonder dat zij hiervoor een app of website hoeven te openen. Het kan ook helpen om de efficiëntie te verhogen bij het afhandelen van klantvragen of -klachten, door snel te reageren en door mensen te helpen met het oplossen van hun problemen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.