Wat is Clickbait?

Clickbait is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar online content die is ontworpen om de aandacht te trekken van gebruikers en hen te verleiden om op een hyperlink te klikken. Clickbait wordt vaak gebruikt op sociale media of op websites, en kan verschillende vormen aannemen, zoals opvallende koppen, aantrekkelijke afbeeldingen of verleidelijke teasers.

Het doel van clickbait is om gebruikers te verleiden om op een hyperlink te klikken en naar een bepaalde website te gaan, zodat de auteur van de clickbait kan profiteren van de verkeersstroom naar de site. Sommige vormen van clickbait zijn echter misleidend of onethisch, omdat ze gebruikers lokken om op een hyperlink te klikken met behulp van valse of misleidende beloften of afbeeldingen.

Clickbait kan ook een negatief effect hebben op de gebruikerservaring, omdat het de aandacht van de gebruiker kan afleiden van de belangrijkere of relevantere content. Sommige sociale mediaplatforms hebben daarom maatregelen getroffen om clickbait tegen te gaan en te voorkomen dat het wordt weergegeven in de nieuwsfeed van gebruikers.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.