Wat is Citaat?

Een citaat is een passage uit een geschrift of spraak die wordt aangehaald als voorbeeld, bewijs of illustratie van een bepaald idee of opvatting. Citaten worden vaak gebruikt in schrijfwerk, zoals artikelen, essays, of boeken, om te verwijzen naar de mening of het werk van anderen. Citaten kunnen worden aangehaald om een punt te ondersteunen, om te laten zien dat een idee niet uniek is, of om de aandacht te vestigen op een bepaalde gedachte of opvatting.

Citaten kunnen worden afkomstig van verschillende bronnen, zoals boeken, tijdschriften, of spraakopnames. Citaten kunnen worden aangehaald in verschillende vormen, zoals in de vorm van een tekstblok, of in de vorm van een afbeelding. Citaten kunnen ook worden geciteerd met behulp van verschillende stijlen, zoals de APA-stijl, de MLA-stijl, of de Chicago-stijl. Citeren is een belangrijk onderdeel van academisch schrijfwerk, omdat het helpt om de oorsprong van ideeën te verduidelijken en om te laten zien dat de schrijver zich bewust is van de werk van anderen in het veld.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.