Wat is Churn rate?

Churn rate, ook wel bekend als afhaalpercentage, is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het percentage klanten of gebruikers dat een product of dienst verlaat of opzegt in een bepaalde periode. Het is een belangrijke metriek voor bedrijven om te meten, omdat het kan helpen om te begrijpen hoeveel klanten een bedrijf verliest en waarom ze weggaan.

De churn rate kan worden berekend door het aantal klanten dat opzegt in een bepaalde periode te delen door het totale aantal klanten aan het begin van die periode, en het resultaat te vermenigvuldigen met 100.

Bijvoorbeeld, als een bedrijf 1.000 klanten heeft aan het begin van een maand en 50 van deze klanten opzegt in die maand, is de churn rate 5%.

Bedrijven kunnen hun churn rate verlagen door ervoor te zorgen dat hun producten of diensten aan de wensen van de klanten voldoen, en door goede klantenservice te bieden om klanttevredenheid te verhogen. Een lage churn rate kan leiden tot groei van het bedrijf en een gezonde financiële situatie.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.