Wat is Chatbot?

Een chatbot is een computerprogramma dat is ontworpen om te communiceren met mensen via een chatinterface, zoals een instant messaging app of een website. Chatbots kunnen worden gebruikt om verschillende doeleinden te dienen, zoals het geven van informatie, het beantwoorden van vragen, of het helpen bij het maken van aankopen.

Chatbots maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om te reageren op de vragen en opmerkingen van gebruikers, en kunnen worden getraind om op een natuurlijke manier te communiceren door middel van het analyseren van grote hoeveelheden tekstdata. Sommige chatbots zijn in staat om specifieke taken uit te voeren, zoals het boeken van een vlucht of het maken van een restaurantreservering, terwijl andere chatbots bedoeld zijn om algemene vragen te beantwoorden of om gebruikers te helpen bij het navigeren op een website.

Chatbots kunnen worden gebruikt op verschillende platformen, zoals websites, mobiele apps, of sociale media, en kunnen helpen om de klantenservice te verbeteren door snel en efficiënt te reageren op de vragen en opmerkingen van gebruikers. Ze kunnen ook worden gebruikt om marketingberichten te versturen of om gebruikers te engageren met een merk of product.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.