Wat is CAPTCHA?

CAPTCHA is een afkorting voor Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart. Het is een technologie die wordt gebruikt om te bepalen of een gebruiker een mens is of een computerprogramma. Dit wordt gedaan door de gebruiker een test te laten doen waarbij hij of zij iets moet invoeren dat alleen een mens zou kunnen lezen of begrijpen.

CAPTCHA wordt vaak gebruikt op websites om te voorkomen dat computerprogramma’s (zoals spambots) massaal ongewenste of misbruikte acties uitvoeren, zoals het invullen van online formulieren of het plaatsen van ongewenste commentaren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op forums, op sociale media, of op sites waar gebruikersaccounts kunnen worden aangemaakt.

Een CAPTCHA test kan bijvoorbeeld bestaan uit het weergeven van een afbeelding met vervormd tekst die de gebruiker moet invoeren, of het vragen naar de oplossing van een rekensommetje. Door deze test te doen, kan worden vastgesteld of de gebruiker een mens is die de tekst kan lezen of het rekensommetje kan oplossen, of een computerprogramma dat dit niet kan. CAPTCHA technologie is niet perfect en kan soms moeilijk te lezen of te begrijpen zijn voor mensen, maar het blijft een populaire manier om te voorkomen dat computerprogramma’s ongewenste acties uitvoeren op het internet.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.