Wat is Call to action?

Een call to action, of CTA, is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een element op een website of in een marketingbericht dat is bedoeld om de gebruiker te stimuleren om een specifieke actie te ondernemen. Een call to action kan bijvoorbeeld een knop of een link zijn die de gebruiker aanspoort om een product te kopen, zich aan te melden voor een nieuwsbrief, of contact op te nemen met het bedrijf. Een call to action kan ook een tekst zijn die de gebruiker aanspoort om een bepaalde actie te ondernemen, zoals “Klik hier om nu te bestellen.”

Een call to action is een belangrijk element in de online marketing, omdat het kan helpen om de conversie te verhogen, of het aantal gebruikers dat op een bepaalde manier reageert op een marketingbericht. Een effectieve call to action moet duidelijk en specifiek zijn, en moet de gebruiker aansporen om direct te reageren. Een call to action kan ook worden geoptimaliseerd door te testen welke varianten het meest effectief zijn, en door deze te gebruiken om de conversie te verhogen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.