Wat is Cache control?

Cache control is een term die wordt gebruikt in de context van internettechnologie en verwijst naar een set van regels die bepalen hoe lange webpagina’s, afbeeldingen, en andere bestanden die via het internet worden opgevraagd, mogen worden opgeslagen in de cache van een webbrowser of een proxy-server. Cache control wordt gebruikt om te bepalen wanneer een webpagina of een bestand opnieuw moet worden opgevraagd van de originele server, in plaats van te worden gebruikt uit de cache.

Cache control wordt gebruikt om de prestaties van het internet te verbeteren door het opnieuw ophalen van bestanden te verminderen. Wanneer een bestand wordt opgeslagen in de cache, kan het snel worden opgevraagd zonder dat het opnieuw van de server hoeft te worden opgehaald, wat de laadtijd van webpagina’s kan verminderen en het gebruik van de bandbreedte kan verminderen.

Cache control kan worden geconfigureerd op verschillende manieren, afhankelijk van de behoeften van de website of het bestand. Bijvoorbeeld, een website kan aangeven dat een bestand voor een bepaalde tijd in de cache mag worden opgeslagen, of dat het bestand altijd opnieuw moet worden opgevraagd van de server. Cache control kan ook worden gebruikt om te bepalen of een bestand mag worden opgeslagen in de cache van een proxy-server, die kan worden gebruikt om het internetverkeer van meerdere gebruikers te verdelen.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.