Wat is ASP?

ASP, ook wel Active Server Pages genoemd, is een server side scripting-taal die wordt gebruikt om dynamische webpagina’s te maken. ASP is ontworpen door Microsoft en wordt gebruikt om interactie tussen een webserver en een webbrowser te creëren.

Met ASP kunnen programmeurs dynamische webpagina’s maken door middel van programmeercode die wordt uitgevoerd op de server. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om gegevens uit een database op te halen en deze weer te geven op een webpagina, of om interactie met de gebruiker te verwerken, zoals formuliergegevens.

ASP kan worden gebruikt in combinatie met HTML, CSS en JavaScript om webpagina’s te maken die zijn aangepast aan de behoeften van de gebruiker. ASP-bestanden bevatten zowel HTML- als ASP-code, en worden op de server uitgevoerd voordat ze naar de webbrowser van de gebruiker worden verzonden. Dit betekent dat de gebruiker alleen het eindresultaat van de ASP-code ziet, niet de code zelf.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.