Wat is A/B testen?

A/B-testen (ook wel split testing of bucket testing genoemd) is een methode om twee versies van een webpagina of app te vergelijken om te bepalen welke het beste presteert. Het wordt vaak gebruikt om websites en apps te optimaliseren voor conversieratio, inkomsten en andere zakelijke metrieken.

Om een A/B-test uit te voeren, worden de twee versies van de webpagina of app getoond aan een willekeurig geselecteerde groep gebruikers (de “behandelgroep”), terwijl een andere groep gebruikers de originele versie ziet (de “controlegroep”). De resultaten van de test worden vervolgens vergeleken om te zien welke versie het beste presteert.

Bijvoorbeeld, een website kan twee verschillende versies van de homepage willen testen om te zien welke leidt tot meer aanmeldingen. De eerste versie (A) zou de originele zijn, en de tweede versie (B) zou een iets ander ontwerp of layout hebben. De website zou vervolgens willekeurig versie A of B laten zien aan een groep bezoekers en bijhouden hoeveel van hen zich aanmelden. Na een voldoende aantal bezoekers in de test is opgenomen, worden de resultaten geanalyseerd om te bepalen welke versie een hogere conversieratio had.

A/B-testen kan een nuttig hulpmiddel zijn om veranderingen te identificeren die de prestaties van een website of app kunnen verbeteren, maar het is belangrijk om een duidelijke hypothese te hebben en de test zorgvuldig te ontwerpen en te analyseren om ervoor te zorgen dat de resultaten betrouwbaar zijn.

Dit begrip delen?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ben jij toe aan een nieuwe website of wil jij groeien met online marketing? Vraag vrijblijvend en geheel gratis een advies aan. Wij nemen contact met je op!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Contact.